Search
Close this search box.

Materiaal sieraden

Materiaal sieraden

Alle armbanden, oorbellen en kettingen zijn gemaakt van een zinklegering op basis van koper of brass. De zinklegering ‘Zink Alloy’ wordt standaard gemaakt met Zink en aluminium, copper, magnesium of ijzer.

Hierdoor is dit een goede keuze om sieraden te maken als je nikkel en lood wilt uitsluiten. Ik heb zelf nikkelallergie, dus ik vind het belangrijk sieraden te maken die dit niet bevatten.

Het grote voordeel van een zinklegering boven het gebruik van enkel koper of enkel brons is dat de legering met zink zorgt voor verbeterende eigenschappen aan het materiaal, zoals treksterkte, hardheid en slijtvastheid.

Heb je een nikkelallergie? Laat het me weten bij je bestelling, dan test ik jouw bestelling nog extra op nikkel.

Duurzaam

Een veel duurzamere keuze dus. Want het principe van Raw & Rebel® is dat je iets meestuurt dat duurzaam is dan en dat je bij je kunt blijven dragen. Dan moet het niet makkelijk kapot gaan.

Het nadeel van de zinklegering is dat deze kan verkleuren als deze intensief gedragen wordt (bijvoorbeeld ‘s nachts, tijdens zwemmen/douchen, bij gebruik van parfum). Hiervoor stuur ik een kaartje met tips mee om het sieraad zo lang mogelijk mooi te houden.

Verkleuring is helaas onvermijdelijk met de tijd. Maar dat vind ik ook passend bij het verstrijken van tijd. Het zijn natuurlijke materialen die met de tijd verweren en dus veranderen. Als je goed voor je sieraden zorgt, kun je dit proces uitstellen. 

Bekijk de sieraden >

Brass, Zinklegering

Alle onderdelen van de sieraden zijn een zinc alloy of brass. Bij alle onderdelen die ik inkoop voor mijn sieraden, houd ik rekening met waar deze van zijn gemaakt.

Ik reageer zelf op nikkel in oorbellen. Alle sieraden die ik maak, draag ik zelf ook als graadmeter. Daarom kies ik voor brass: een zinklegering op basis van koper, waar in principe nooit nikkel of lood in gebruikt wordt.

Koper en brons zijn zonder zinklegering erg zacht en niet zo duurzaam. Daarom heb ik gekozen voor de zinklegering (zinc alloy) om de sieraden duurzamer te maken. Zeker armbanden moeten tegen een stootje kunnen en niet na een kort trekje uit elkaar vallen.

De natuurstenen kralen rijg ik met geel gekleurd roestvrij staal, zo kan ik hier ook de duurzaamheid garanderen.

Bestel een sieraad op maat >

Natuurstenen kralen

Ik gebruik ook natuurstenen kralen voor het maken van armbanden. Deze rijg ik met roestvrij stalen draad, dat is het meest sterk en duurzaam.

De natuurstenen kralen waar je uit kunt kiezen, zijn:

 • lavasteen
 • tijgeroog
 • aventurijn
 • rozenkwarts
 • citrine
 • amethist

Meer over deze natuurstenen en hun werking vind je hier >

Onderhoud

Verkleuring is helaas onvermijdelijk met de tijd. Maar dat vind ik ook passend bij het verstrijken van tijd. Het zijn natuurlijke materialen die met de tijd verweren en dus veranderen. Als je goed voor je sieraden zorgt, kun je dit proces uitstellen.

 • Laat parfum/lotion drogen voor je jouw sieraad draagt
 • schoonmaakmiddel kan voor verkleuring zorgen
 • houd je sieraad weg van alcohol of handgel
 • doe je sieraad af als je het water in gaat
 • doe je sieraad af voor je gaat sporten
 • bewaar je sieraad in het bijgeleverde sieradenzakje.
Je aanmelding kon niet bewaard blijven. Probeer het alsjeblieft opnieuw.
Je aanmelding is gelukt

Wil je 10% korting?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode voor 10% korting bij bestelling van 3 of meer kaarten.

Verzending

Binnen Nederland

Vaste lage verzendkosten
van € 1,95 of € 3,95.

Bundeltje Aandacht
wordt GRATIS verzonden.

Klik hier voor de verzendkosten buiten Nederland >

De verzendkosten worden automatisch berekend in jouw winkelwagen.

Handgeschreven tekst

Als je dit wilt, kun je jouw persoonlijke boodschap aan een kaart toevoegen. Deze schrijf ik dan met de hand op jouw kaart. Hoe ziet dit eruit? Hier zie je een aantal voorbeelden.

Raw & Rebel ®

Alle producten van Raw & Rebel® en a Rebel with a cause® zijn door mij ontworpen en ontwikkeld. Alle sieraden maak ik zelf. Deze vind je dus nergens anders.

Daarom is Raw & Rebel® een registered trademark: een geregistreerd merk, ingeschreven in het BOIP Merkenregister.